:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 10, 2021   16:55

0

222

Studenti medicine iz Sarajeva vakcinisali se u Beogradu

Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva, njih 134, vakcinisali su se danas na Beogradskom sajmu i tom prilikom apelovali na sve mlade da to učine kako bi se pandemija konačno završila.

 

Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva uputili su molbu Vladi Srbije da se vakcinišu u Beogradu kako ne bi čekali na vakcinaciju u Bosni i Hercegovini, a prema rečima predsednika Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandra Đurića, još 100 studenata dolazi sledećeg vikenda da se vakciniše.

"Vakcinacija je jedino rešenje da izađemo iz svega ovoga, upućujem apel mladima da se vakcinišu kako bismo se u oktobru vratili normalno na fakultete, osnovne i srednje škole", rekao je Đurić ispred Sajma.

Emina Šehić, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, koja je primila Fajzer vakcinu, iskazala je zahvalnost na mogućnosti da se vakciniše u Srbiji i dodala da je zadovoljna organizacijom vakcinacije na Sajmu.

"Zaista je sve odlično organizovano, po brojevima, ja sam bila gotova za desetak minuta", navela je Šehić i dodala da nije mogla da se vakciniše u BiH, jer se tamo trenutno vakcinišu stariji od 65 godina i onkološki pacijenti.

Njena koleginica, studentkinja druge godine Rejhana Dedić smatra da je vakcinacija jedini način da se pobedi virus korona, kao i da joj je važno što ima priliku da svojim primerom apeluje na mlade ljude da se vakcinišu.

"Mnogo mi znači što mogu da se vakcinišem u Srbiji, nažalost nismo dobili vakcinu u svojoj državi", rekla je ona.

Studentkinja treće godine Lejla Mulić kaže da se odlučila za vakcinaciju zbog sebe i svoje porodice, kao i svih onih sa kojima dolazi u kontakt i naglasila da je važno da mladi shvate značaj vakcinacije i da treba da veruju nauci.

Ona je navela da se oseća dobro posle primljene vakcine, kao i većina kolega danas odlučila se za Fajzer.

"Oduševljena sam organizacijom, svi su predivni, od doktora, prijema, sve pohvale imam", kaže Mulić.

Izvor: T a n j u g

studentiSarajevoSajamBeogradvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva