:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Februar 15, 2020   16:51

0

443

Studenti sa domaćinima na KiM obišli manastir Banjska i Rajsku banju

Nakon obilaska Kosovske Mitrovice, Studentskog doma, mosta na Ibru, Fakulteta tehničkih nauka, 150 studenata i postdiplomaca sa univerziteta u centralnoj Srbiji koji su okupljeni oko fondacije “Za srpski narod i državu” sa svojim domaćinima zamenikom direktora Kancelarije za KiM Dušanom Kozarevim i predstavnicima Srpske liste kao i gradonačelnikom severne Mitrovice Goranom Rakićem, krenuli do manastira Banjska i tamo se upoznali sa drevnom zadužbinom Kralja Milutina.

Pošto su obišli Manastir Banjska, studente i postdiplomce sa svojim domaćinima iz Kancelarije za KiM ispratili smo do Rajske banje poznatog i nedavno rekonstruisanog banjskog lečilišta među prvima u Srbiji. Ovaj kompleks se još dorađuje ali ozbiljno već sada po kvalitetu vode i usluga može da parira najboljim banajama u regionu.

Nakon obilaska banje i manastira uputili su se prema jezeru Gazivode i Centru za zaštitu životne sredine i volontere u opštini Zubin Potok.

“Drago mi je što ste ovde jer ćete sada imati potpuno drugačiju percepciju Kosova i Metohije nego do sada. Mnogi od vas će postati uspešni, neki će voditi našu državu i veliko nam je zadovoljstvo što ste došli”, rekao je pozdravljajući goste predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

“Budite jaki, ponosni. Ne dopustite da vam iko oduzme ono što jeste i jesmo kao narod”, dodao je Vulović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

studentiKiMDušan KozarevKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva