:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo prosvete

clock

Jul 08, 2020   10:31

0

206

Studentima ispunjeni zahtevi: Ostaju u domovima, beneficirana cena ishrane i smeštaja, ispitni rok u avgustu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu. 

"Omogućili smo vam više rokova za ispite kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili", i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Republike Srbije", rekao je Šarčević.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su u učeničkom domu "Stevan Čolović", a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu,bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Izvor: RTV

Šarčevićstudenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva