:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2020   14:30

0

308

Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici: Nema zaraženih koronavirusom među zaposlenima i stanarima, reč je o dezinformaciji

Direktorica Studentskog centra Priština – Kosovska Mitrovica Dragana Antonijević saopštila je danas da među zaposlenima u ovoj instituciji, kao ni među stanarima studentskih domova, nema zaraženih koronavirusom, i da je svaka drugačija tvrdnja, koja se ovih dana širi društvenim mrežama, dezinformacija.

“Na društvenim mrežama se ovih dana mogu pročitati netačne informacije o inficiranim kolegama koji žive u studentskim domovima u Kosovskoj Mitrovici. Možemo vas u potpunosti istinito i objektivno obavestiti da u svim studentskim domovima Studentskog centra NEMA inficiranih virusom Covid 19” navodi se u ovom saopštenju, objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici Studentskog centra Priština.

U saopštenju, Antonijević dalje navodi da svi zaposleni ulažu maksimalne napore da situacije ostane pod kontrolom i da se primenjuju sve propisane sanitarne mere.

“Studentski centar je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti zdravlje studenata i zaposlenih. U slučaju potrebe, preventivno je određen dom br.2 u kome će eventualno biti smešteni svi oni koji imaju neki od simptoma virusa, kao i svi testirani koji čekaju rezultate testa. O njima će se brinuti posebne ekipe zaposlenih, a hrana će im biti dostavljana pojedinačno u sobama u kojima su smešteni. Ako se utvrdi da među testiranim studentima ima pozitivnih na virus, oni će biti upućeni na infektivno odeljenje” stoji u saopštenju.

Antonijević na kraju apeluje na studfente da se za sve informacije, obrate direktno Srtudentzskom centru, te da ne učestvuju u šitrenju neproverenih glasina.

” Molimo vas da ovo obaveštenje uzmete kao jedino tačno i da se o svemu što vas interesuje obaveštavate direktno od upravnika u studentskim domovima. Poštovane kolege, nemojte učestvovati u prenošenju neproverenih i netačnih informacija, nemojte dozvoliti da vas takve informacije ometaju u učenju i polaganju ispita budite apsolutno sigurni da se brinemo za vaše zdravlje i da ni u kakvom slučaju ne želimo da budete na bilo koji način ugroženi”dodaje se na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMStudentski centarKosovska Mitrovicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva