:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2022   17:53

0

67

Stvaralaštvo Srba sa KiM na Sajmu knjiga u Beogradu

Kancelarija za KiM će i ove godine predstaviti izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije na Sajmu knjiga u Beogradu, a sutra u Hali 1 Beogradskoj sajma, svečano će biti otvoren štand Kancelarije za KiM  u prisustvu direktora Kancelarije Petra Petkovića.

Svakog dana od 23. do 30. oktobra na štandu Kancelarije za KiM u okviru 65. Sajma knjiga publici će se predstaviti pesnici, umetnici i naučnici sa teritorije Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije.

Na ovaj način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kao i ranijih godina, posetiocima sajma pružiti uvid u bogatstvo naučnog, kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine.

Pored ovih aktivnosti, na drugom štandu Kancelarije za KiM u Hali 4 na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstaviće se Dom kulture Gračanica, Ustanova za kulturu, Dom kulture „Stari Kolašin“, Pravni fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Srpska solidarnost, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Predstaviće se i Učiteljski fakultet u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću, Agencija za izdavačku delatnost Lestve, JP Mreža Most, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Ustanova za novinsko izdavačku delatnost Panorama - Jedinstvo, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“, Institut za srpsku kulturu Priština.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, na sajmu će se predstaviti i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Leposaviću, Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Serbika, Nacionalna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“, Društvo književnika Kosova i Metohije, Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na štandu Kancelarije za KiM, predstaviće se i Dom kulture „Sveti Sava“ Istok, Arhiv Kosova i Metohije, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Knacelarija za KiMSajam knigaBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva