:

:

TV Most

Foto: nassagracanica.com

clock

Januar 20, 2022   19:50

0

124

Šubarić: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice čije je stanove zahvatio požar u jutarnjim časovima. Predsednica Šubarić je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nema povređenih.

U ranim jutarnjim časovima na krovu zgrade u Lapljem Selu izbio je požar koji je naneo veliku materijalnu štetu. Interevencijom lokalnih i prištinskih vatrogasnih službi požar je saniran.

Požar je zahvatio stanove koji se nalaze u potkrovlju stambene zgrade, deo krova je potpuno izgoreo. Prema rečima stanara, oni su dim primetili sinoć nešto posle 21 čas, a u ranim jutarnjim časovima morali su da evakuišu svoje porodice kako bi se izbegla nemerljiva šteta.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić istakla je da je najvažnije da nema povređenih, a štetu koju je požar naneo to ćemo sanirati.

„Jako mi je žao što se ovako nešto dogodilo, najbitnije je da niko nije povređen. Izvođači radova su već tu i prema njihovim rečim možemo već sutra da očekujemo završetak radova na sanaciji krova. Porodicama čije je stanove zahvatio požar i kojima je to neophodno biće obezbeđen smeštaj“, poručila je predsednica Šubarić.

Posle intervencije vatrogasaca, uviđaj je obavila policija i inspektr za zaštitu od požara, nakon čega su ekipe javnih službi i ekologije pritekli u pomoć stanarima u čišćenju stanova i same zgrade.

Izvor: RTV Gračanica/nasagracanica.com

KiMGračanicapožarŠubarićsanacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva