:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2019   21:54

0

238

Sud ne dozvoljava vicepremijeru Severne Makedonije da poseti Morinu u pritvoru

Krivični sud u Skoplju nije odobrio vicepremijeru Severne Makedonije Bujaru Osmaniju da poseti bivšeg pripadnika OVK Tomora Morinu, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru, objavila je kablovska Televizija 21.

U odgovoru Osmaniju i zameniku ministra policije Agimu Nuhijuu, koji su 30. jula podneli zahtev da posete Morinu, koji je u zatvoru "Skoplje", navodi se da funkcije na kojima se nalaze ne dozvoljavaju da posećuju pritvorenike. 

"Izveštavamo vas da saglasno odredbama člana 178. Zakona za krivični postupak, osobe koje vrše funciju zamenika predsednika Vlade Republike Severne Makedonije i zamenika ministra unutrašnjih poslova nisu osobe koje mogu da posete pritvorenika", navodi se u dopisu koji je Sud poslao Vladi Makedonije. 

Krivični sud u Skoplju je 25. jula odredio ekstradicioni pritvor Tomoru Morini, kojeg je makedonska policija uhapsila na graničnom prelazu "Blace" sa Kosovom, na osnovu poternice koju je Interpol raspisao na zahtev Srbije.

Srpske vlasti Tomora Morinu traže zbog sumnje da je kao pripadnik OVK počinio zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu pre 20 godina.

Izvor: Beta, N1

Severna MakedonijaMorinaOsmanizabrana posete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva