:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2019   20:14

0

225

Sud u Leskovcu: Uputićemo još poziva osuđenima sa KiM

Osnovni sud u Leskovcu potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je Albancima sa Kosova i Metohije počeo da “šalje pozive za izdržavanje zatvorske kazne na osnovu pravosnažnih presuda koje su doneli drugi sudovi u Republici Srbiji, pred kojima su ti postupci vođeni.

Zamenik predsednika Osnovnog suda u Leskovcu, Novica Dimitrijević je u pisanom odgovoru za RSE naveo da su pozivi već upućeni većem broju osuđenih osoba i najavio nove naloge za zatvor.

"Pored sada aktuelnih lica, koja su o prijemu naloga za izdržavanje kazne zatvora obavestila javnost, takvi nalozi su poslati većem broju lica čije je prebivali”te na teritoriji Kosova i Metohije, za koja su se stekli zakonski uslovi da budu upućena na izdržavanje kazne zatvora. Ostalim licima koja jo” uvek nisu dobila naloge, biće im poslati, kada budu ispunjeni svi zakonski uslovi, shodno Zakonu o izvr”enju krivičnih sankcija”, istakao je Dimitrijević, ali nije precizirao koliko poziva je upućeno.

On je dodao da će u slučaju da se osuđeni ne javi na izdražvanje kazne protiv njega biti preduzete odgovarajuće mere.

“Po proceduri sledi izdavanje naredbe za prinudno dovodenje, a u slucaju da se i na ovaj nacin ne može obezbediti upucivanje na izdržavanje kazne zatvora, bice izdata naredba za izdavanje poternice, pa ce nakon pronalaženja po poternici osudeni biti sproveden u odgovarajucu ustanovu, radi izdržavanja kazne zatvora”, naveo je Dimtrijević.

On je rekao i da im nijedna ustanova za izdržavanje kazne do sada nije poslala obave”tenje da se neko odazvao pozivu.

“Naglašavamo da se ne radi samo o postupcima izvršenja kazni zatvora prema Albancima sa Kosova i Metohije, već prema svim licima koja imaju prebivalište na prostoru Kosova i Metohije, što znači i Srba, Roma i drugih”, naglasio je Dimitrijević.

On je rekao da su presude donete “zbog različitih krivičnih dela propisanih krivicnim zakonodavstvom”.

RSE navodi da su prethodnih dana, nekim od građana sa Kosova i Metohije koji su u Srbiji bili osuđeni za terorizam počeli da pristižu nalozi za izdržavanje zatvorske kazne u Srbiji.

Izvor: Танјуг

KiMOsnovni sud u Leskovcuosuđeni Albanciizdržavanje kazne
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva