:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2020   16:35

0

159

Sud vratio optužnicu protiv Mehmetaja

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu vratilo je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv kosovskog Albanca Nezira Mehmetaja, koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rudice, opština Klina, na Kosovu i Metohiji, tokom juna i jula 1999. godine.

Portparol suda Tatjana Tešić potvrdila je Танјугу da je krivično vanpretresno veće suda 30. jula donelo rešenje kojim je Tužilaštvu za ratne zločine Srbije naložilo da dopuni istragu protiv Mehmetaja.

On je 3. januara uhapšen na administrativnom prelazu Merdare po poternici pravosudnih organa Srbije, nakon čega mu je određen pritvor u Beogradu zbog opasnosti od bekstva, u kojem se i dalje nalazi.

Mehmetajevi branioci za Tanjug kažu da je ovo treći put kako je sud vratio tužilaštvu optužnicu ne bi li mu, kako smatraju, dao još jednu šansu da prikupi neke dokaze protiv okrivljenog.

U dva navrata sud je optužnicu vraćao radi ispravljanja formalnih nedostataka, za koje advokati tvrde da nisu ni postojali, već da je sud “intervenisao i suštinski ispravljao optužbu protiv okrivljenog”.

U zajedničkom saopštenju Mehmetajevih advokata Seada Spahovića, Vladimira Galjaka i Ahmeda Delimeđca pored ostalog se navodi da ovde nije reč ni o kakvoj dopuni istrage, jer su naložene istražne radnje koje su već sprovedene kao i saslušanje već ispitanih svedoka.

Kosovski mediji su, nakon hapšenja preneli da je on poreklom iz sela Rudice kod Kline, ali da već 30 godina živi u Švajcarskoj.

Izvor: Танјуг

KiMMehmetaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva