:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2020   15:04

0

21

Suđenje Mladiću, odložena statusna konferencija planirana za 29. maj

Mehanizam u Hagu odložio je statusnu konferenciju u postupku protiv generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića koja je bila zakazana za 29. maj, a trebalo je da se održi video-konferencijkom vezom.

 

Pretpretresni sudija je odlučio da odloži konfererenciju, na kojoj se inače razmatraju pitanja u vezi sa pritvorom, zdravljem, posetama i drugim statusnim pitanjima haških pritvorenika, dok ne bude bilo uslova da se konferencija održi u sudnici u prisustvu Ratka Maldića i njegovog branioca.

Konferencija je prvobitno trebalo da se održi 29. maja video-vezom uspostavljenom između pritvorske jedinice u kojoj je smešten Mladić i sudske zgrade Mehanizma za krivične sudove u Hagu, a imajući u vidu zaštitne mere od virusa kovid 19.

Mladić u pritvoru čeka sednicu pred Žalbenim većem, koja je zakazana za 16. i 17. jun, i na kojoj će, prema današnjoj odluci predpretresnig sudije, moći da iznese i svoja starisna pitanja.

Ratko Mladić je prvostepenom presudom Tribunala u Hagu, čiji je rad nasledio Mehanizam, osuđen u novembru 2017. na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina i BiH i u pritvoru čeka okončanje žalbenog postupka i drugostepenu presudu.

Izvor: RTS

Ratko MladićMehanizam u Hagu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva