:

:

TV Most

clock

April 08, 2019   16:33

0

273

Suđenje za ubistvo advokata: Šaranović pretio Zrelecu i pošto je prestao da ga zastupa

Saslušanjem udovice ubijenog advokata Vladimira Zreleca, Anje Zrelec u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Vladimiru Šaranoviću optuženog da je ubio Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Anja Zrelec je pred sudom detaljno govorila o pretnjama koje su pre ubistva stizale od, sada pokojnog, crnogorskog kriminalca Slobodana Šaranovića, kojem je Zrelec bio dugogodišnji advokat.

Prema njenom svedočenju, Šaranović je nastavio da preti i pošto je njen suprug prestao da ga zastupa.

Vladimir i Slobodan Šaranović su dalji rođaci. 

Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića iz Crne Gore, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su držali kockarnice i menjačnice i u Beogradu.

Šaranović je takođe angažovao Zreleca za postupke u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Beogradski advokat Zrelec ubijen je 1. decembra 2015. godine. Za ubistvo je optužen Vladimir Šaranović, dalji rodak Slobodana Šaranovića.

Mediji pišu da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Šaranović.

Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Šaranović je međutim priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti –neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Izvor: Танјуг

suđenjeubistvopretnjeadvokat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva