:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2020   18:52

0

178

Sudija Čarls Smit zamenik predsednika suda za zločine OVK

Specijalizovana veća Kosova*, poznata i kao Specijalni sud za zločine OVK, izabrala su potpredsenika suda, usvojila su izmene i dopune 30 odredbi o postupku i dokazima na plenarnoj sednici koja je održana 29. i 30. aprila putem video-konferencijske veze, usled pandemije Covida 19.

Sudije su jednoglasno izabrale sudiju Čarlsa Smita III na dužnost potpredsednika, koji će prema Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu u odsustvu ili sprečenosti predsednika da postupa preuzimati njegove dužnosti, saopšteno je danas iz Haga.

Predsednica Specijalizovanih veća Ekaterina Trendafilova je čestitala sudiji Smitu, naglasivši da je njegov izbor na dužnost potpredsednika potvrda poverenja koje on uživa kod ostalih sudija Specijalizovanih veća.

Na sednici su takođe predsednica, specijalizovani tužilac Džek Smit i sekretar izvestili sudije o najnovijim događajima i rezultatima rada.

U saospstenju se precizira da su nakon toga, sudije Specijalizovanog veća Ustavnog suda napustile sednicu, te da su ostale sudije nastavile diskusiju o izmenama i dopunama 30 pravila iz Pravilnika o postupku i dokazima, a zatim ih i usvojile.

Tim izmenama i dopunama se dodatno razjašnjavaju određene odredbe i omogućava brže i efikasnije vođenje postupka.

Ove izmene i dopune će u skladu sa procedurom biti upućene Specijalizovanom veću Ustavnog suda na ocenu ustavnosti i usaglašenosti sa Poglavljem II Ustava (tzv. Kosova), navodi se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje

KiMSpecijalni sud za OVKTrandafilova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva