:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   17:21

0

249

Sukob u skopskom zatvoru, "Kumanovska grupa" protiv bivših ministara

Dvojicu bivših makedonskih ministara. Mileta Janakijevskog i Spiru Ristovski, napao je pripadnik "Kumanovske grupe", osuđen zbog oružanih sukoba u Kumanovu 2015. godine, saopštila je makedonska policija. Janakijevskom je slomljena ruka.

Za sada nije zvanično potvrđeno ko je od 37 pripadnika "Kumanovske grupe", koji se u zatvoru Šuto Orizare nalaze na izdržavanju kazni, napao ministre iz vlade na čijem se čelu nalazio Nikola Gruevski. Mile Janakijevski, koji je u pritvoru pod sumnjom da je jedan od organizatora nereda u Sobranju 2017. godine, je odmah prebačen u bolnicu. Skopski portal Pluinfo javlja da je nekadašnjem ministru transporta, u ovom napadu slomljena ruka.

Porodica jednog od osuđenih pripadnika "Kumanovske grupe", Esata Kafedžolija  potvrdila je lokalnom portalu Ljajmpres da je upravo on napado bivše ministre, tvrdeći da ga je Janakijevski nazvao "teroristom".

Drugi pripadnik te grupe, Ljirim Krasnići je istovremeno napao Ristovskog, navodi isti izvor. Pripadnici "kumanovske grupe" i njihovi pomagači, njih 37, osuđeni su za terorističke napade u delu Kumanova nazvanom "Divo naselje". Rođaci kažu da su Janakijevski i Ristovski u krvi i dovezeni u bolnicu.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

skopljezatvornapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva