:

:

TV Most

clock

April 03, 2020   12:53

0

219

Sumnjivi uzorci na Kovid 19 iz okoline Gnjilana negativni

Dva uzorka, sumnjiva na virus korona, koja su iz okoline Gnjilana, pre nekoliko dana, poslati na ispitivanje u Kličnički centar u Nišu su negativna, saznaje RTV Puls.

“Jutros nam je javljeno da su uzorci, koji su ukazivali na mogućnost  zaraze dve osobe srpske nacionalnosti iz Kosovskog Pomoravlja koronavirusom, negativni”, rekao je direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić.

Ponovo je  upozorio sve građane na neophodnost poštovanja svih preventivnih mera, posebno izolacije i detaljne higijene.

U Kosovskom Pomoravlju živi, kako se procenjuje, više od 30 hiljada Srba, a za sada, nema registrovanih osoba zaraženih virusom korona.

U cilju prevencije i osnaživanja kapaciteta u slučaju pojave inficiranih osoba, u bolnici u Pasjanu je otvoreno posebno odeljenje za Kovid – 19 u kojem važe specijalne procedure i vrlo strog režim medicinske zaštite.

Zdravstveni centar Gnjilane snabdeven je dovoljnim količininama medicinske opreme, preko Vlade Srbije obezbeđeno je još jedno ambulantno vozilo, a za dan – dva očekuje se i stručna pomoć, dolazak lekara sa Instituta Batut u Beogradu, koji će podići nivo odbrane od pošasti koja je pogodila čitavu planetu.

Izvor: RTV Puls

KiMGnjilanekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva