:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2023   14:53

0

69

Sunak: Nema planova o skorom slanju vojnih instruktora u Ukrajinu

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da ne postoje planovi za skoro slanje vojnih instruktora u Ukrajinu.

Sunak je, nekoliko sati nakon što je britanski ministar odbrane Grant Šaps rekao za "Sandej telegraf" da želi da rasporedi vojne instruktore u Ukrajini, rekao da ne postoje neposredni planovi za slanje britanskih instruktora u Ukrajinu, prenosi Rojters.

"Ono što je ministar odbrane rekao je da postoji mogućnost za nas da jednog dana u budućnosti sprovedemo nešto od te obuke u Ukrajini", rekao je Sunak, ali je naglasio da je to dugoročno pitanje, a nije reč o "ovde i sada".

On je dodao da britanski vojnici neće biti poslati da se bore u sukobu u Ukrajini.

Velika Britanija i njeni saveznici do sada su izbegavali zvanično vojno prisustvo u Ukrajini kako bi smanjili rizik od direktnog sukoba sa Rusijom.

Šaps je rekao da Ministarstvo odbrane namerava da prvi put rasporedi svoje snage u Ukrajini, u skladu s planovima koje razmatra vojna komanda, i naveo da je pozvao više britanskih kompanija iz sektora vojne industrije da otvaraju fabrike u Ukrajini, preneo je britanski "Telegraf".

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da će britanski vojni instruktori u Ukrajini biti legitimna meta ruske vojske.

Izvor: T a n j u g

SunakVelika BritanijaUkrajinainstruktori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva