:

:

TV Most

clock

Jul 25, 2021   21:18

0

51

Sutra sastanak parlamentarnih stranaka RS zbog odluke Incka

U Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra će biti održan sastanak predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u RS povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da se u Krivični zakon uvede zabrana i kažnjavanje negiranja genocida.

Ovaj sastanak sazvao je predsednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović, kako bi se usaglasili stavovi i odgovor na Inckovu odluku, prenosi RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras za T a n j u g  da Republika Srpska sprema potlički odgovor - blokadu institucija BiH dok se ne ukine odluka Incka i naglasio da izlaz iz takve situacije vidi u dogovoru.

Dodik: Republika Srpska sprema odovor - blokadu instutucija BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras da Republika Srpska sprema potlički odgovor - blokadu institucija BiH dok se ne ukine odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o "kažnjavanju negiranja genocida" i naglasio da izlaz iz takve situacije vidi u dogovoru.

"Izlaz je da se dogovorimo, ako nema dogovora biće blokade BiH, ona je zemlja na silu, po mnogim kvalifikacijama nemoguća zemlja...sve međunarodne operacije nisu dale pravo da BiH može da funkcioniše", rekao je Dodik za T a n j u g.

Dodik kaže da se protiv nasilja međunarodne zajednice u BiH treba boriti poltičkim sredstvima.

Borba političkim sredstvima, kako pojašnjava, znači održati Narodnu skupštinu i odbaciti svako nametnuto rešenje i ovo i sva druga koje je bilo značajno.

Prema njegovim rečima, politički odgovor podrazuemva da se ne odlazi u institucije na nivou BiH i da se ne daje saglasnost za bilo kakvu odluku dok se pitanje ne razreši.

Naglašava da međunarodni predstavnik nema ovlašćenja nijednim aktom da nameće odluku o progalšenju zakona i da je još veći apsurd to što Incko kaže da "Zakon stupa na snagu osam dana nakon objavljivanja na sajtu OHR", a što je prema Dodikovim rečima, nemoguće bilo gde na svetu.

"Sitaucija se može rešiti odlukom institucija na nivou BIH, Parlamenta, Saveta misnitara, Predsedništva, dogovorom koji se može postići, ali Bošnjaci i Muslimani žele da to ostane, oni su lobirali za to, Incko je bio samo sa njima, bio i pio njihove kafe, to je rezultat toga", kaže Dodik.

On rešenje vidi u odbacivanju Inckovog Zakona i naglašava da to treba učiniti kroz zakodonodavne institucije, onako kao je predviđeno Ustavom.

"Primarno smo priotv namentanja i činjenice da se pokušava nametnuti navodna zabrana negiranja genocida koji se nije desio", rekao je Dodik i podsetio da postoje naučnici, instituti koji o tome govore.

Dodik je dodao da sada Incko za koga je, kako je naveo, 'poznato da je sin oficira Gestapoa iz vremena Drugog svetskog rata', pokušava da Srbima nametne kvalifikaciju koja ne postoji.

Na komentar da se Incko poziva na Bonska ovlašćenja Dodik kaže da je to blefiranje međunarodne zajednice koje traje 25 godina i protiv čega se lično bori.

Podsetio je i da je bivši visoki predstavnik iz vremena donošenja Bonskih ovlašćenja rekao da je to protiv Dejtonskog sporazuima i blef međnarodne zajednice.

Izvor: T a n j u g

Republika SrpskaValentin InckoBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?