:

:

TV Most

clock

Oktobar 31, 2021   19:30

0

138

Sutra u Dubaiju predstavljanje sektora nekretnina u Srbiji

Srbija će sutra predstaviti svoje investicione potencijale na prvoj investicionoj konferenciji posvećenoj temi Real Estate, koja se održava u okviru treće tematske nedelje „Urbani i ruralni razvoj“ na svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“, saopštila je Razvojna agencija Srbije (RAS).

Ova agencija zajedno sa Operativnim timom za realizaciju nastupa Srbije na EXPO Dubai 2020 organizuje konferenciju „Invest in Serbia: Real Estate“ na kojoj će govoriti ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, Tomislav Momirović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predstavnik Razvojne agencije Srbije (RAS), kao i renomirane real-estate kompanije.

Iz Agencije navode da će prva od pet planiranih investicionih konferencija tokom Expo 2020 Dubai, biti u skladu sa tematskom nedeljom „Urbanog i ruralnog razvoja“ mesto na kome će se potencijalnim investitorima prezentovati prilike za ulaganje u sektor nekretnina Srbije, posebno trendovi i prilike za projekte u gradovima Srbije u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

"Kao jedna od industrija koje imaju veliki udeo u BDP-u naše zemlje i čija ulaganja u 2020. godini iznose oko 400 miliona evra u 2020. godini, građevinarstvo i oblast nekretnina u Srbiji imaju značajan potencijal za rast i razvoj. Uz to, ovaj segment privrede usko je povezan sa razvojem turizma i privlačenjem i promocijom Srbije kao turistički atraktivne destinacije", navode iz RAS-a.

V.d. direktora RAS, Radoš Gazdić, ističe da Srbija dokazano prednjači u odnosu na region i Jugoistočnu Evropu kada je reč o privlačenju ulaganja u real estate projekte i da je ova investiciona konferencija idealna prilika da celom svetu predočimo investicione potencijale i prednosti Srbije.

Dodaje da investitori u velikoj meri vrednuju ekonomsku i političku stabilnosti zemlje pri odluci o investiranju, što Srbija neupitno ima.

„ Kada je reč o ulaganjima u građevinarstvo i izgradnju nekretnina, Srbija ima čak 1,7 puta veći obim investicija od celog regiona Jugoistočne Evrope, što nas već veoma povoljno pozicionira u očima potencijalnih ulagača u ovoj oblasti. Pored dobro poznate, optimalne investicione i poslovne klime, međunarodnim ulagačima u segment nekretnina je, uz veliki potencijal za dalji razvoj, veoma bitna i činjenica da smo dokazano efikasni u postupanju sa građevinskim dozvolama", objašnjava Gazdić.

Dodaje da je potvrda za to i činjenica da je Srbija među 10 zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Osim investicionih potencijala gradova i prezentovanja nekih od dokazanih uspeha međunarodnih investitora u oblasti nekretnina, poput Beograda na vodi, Srbija će na konferenciji fokus staviti i na izgradnju i adaptaciju banjskih i turističkih kapaciteta koje su na raspolaganju investitorima.

U saopštenju RAS-a se ističe da je Srbija već nekoliko godina, prema ocenama renomiranih stranih organizacija, kao što su Financial Times i IBM, globalni i evropski broj jedan kada je reč o privlačenju investicija.

Razvojna agencija Srbije, uz podršku Operativnog tima za realizaciju nastupa Srbije na EXPO Dubai 2020, tokom šest meseci trajanja ove izložbe organizuje ukupno pet investicionih konferencija.

Pored sutrašnje konferecnije u planu su i konferencije na kojima će se prezentovati automobilska i hemijska industrija, ICT sektor, wellneš i spa potencijali, prehrambena i poljoprivredna industrija, kao i investicioni potencijali u oblasti voda i obnovljivih izvora energije.

Izvor: Танјуг

DubaiEXPO 2020.sektor nekretninaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva