:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2015   12:05

0

180

Sutra nastavak suđenja Ivanoviću i četvorici Srba

Predviđeno je da iskaz da i peti svedok odbrane dr Radimir Janković.

Jedan od advokata odbrane Ivanovića, Ljubomir Pantović, ocenio je ranije da će dokazni postupak, odonosno saslušanje svih svedoka biti završeno najkasnije do kraja novembra, da će za pripremu i izlaganje završnih reči svih učesnika biti potrebno oko mesec dana i da bi glavni pretres mogao da se zaključi do kraja decembra.

Suđenje petorici Srba nastavljeno je 6. oktobra davanjem iskaza svedoka odbrane, nakon što je iskaze dalo 55 svedoka tužilaštva.

Ukupno, odbrana svih okrivljenih ima 23 svedoka, od čega je 10 svedoka odbrane Ivanovića, zatim osam svedoka odbrane Dragoljuba Delibašića i pet svedoka odbrane Ilije i Nebojše Vujačića, dok odbrana Aleksandra Lazovića nema svedoke.

Suđenje lideru GI SDP i četvorci Srba počelo je 18. decembra 2014. godine.

Ivanović je nastavak suđenja dočekao je u kućnom pritvoru u kojem se nalazi od 21. septembra, kada je napustio mitrovičku bolnicu nakon višednevnog štrajka glađu.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija Roksana Komša.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva