:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2015   12:05

0

137

Sutra o akcizama na struju, stopa od 7,5 odstoAkciza će biti primenjivana od 1. avgusta, a, kako veruju u Vladi Srbije, obezbediće godišnje povećanje poreskih prihoda u iznosu od 17 milijardi dinara.

U obrazloženju predloženih izmena Vlada Srbije je navela da se procenjuje da će primenom te akcize do kraja 2015. godine prihod iznositi dodatnih 5,4 milijarde dinara.

Predloženim izmenama je predviđeno i uvođenje akcize na tečnost za punjenje električnih cigareta, koja će iznositi četiri dinara po mililitru, kao i uvođenje akcize na nesagorevajući duvan, takozvani bezdimni duvan.

Na dnevnom redu nove sednice, desete vanredne u ovoj godini, biće i potvrđivanje Sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat unapređenja zemljišne administracije u Srbiji i Sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za razvoj i restruktuiranje preduzeća SOE-DPL.

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o programu zvanične statistike u periodu od 2016. do 2026. godine, ratifikaciji Sporazuma vlada Srbije i Moldavije o ukidanju viza za državljane dve zemlje i Sporazuma vlada Srbije i Finske o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništima ili misijama pri međunarodnim vladinim organizacijama.

Takođe, raspravljaće se i o potvrđivanju konvencija o pojednostavljenosti trgovanju robom i o zajedničkom tranzitnom postupku.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Konvencije o zajedničkom tranzitnom postupku, kao i Konvencije o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva