:

:

TV Most

Foto: Gračanica online

clock

Januar 25, 2021   16:51

0

27

Švajcarski Karitas i Opština Novo Brdo za smanjenje siromaštva

Danas je u kabinetu gradonačelnika opštine Novo Brdo potipsan Sporazum za jačanje tržišnih aktera i lanaca vrednosti za promociju poljoprivredne proizvodnje, prerade i smanjenja siromaštva u Novom Brdu. Predsednik opštine Novo Brdo je zajedno sa predstavnikom Švajcarskog KARITAS-a (CaCH) Gerhardom Schaumbergerom potpisao gore navedeni Sporazum i tim povodom je u zgradi opštine organizovan radni sastanak.

Švajcarska organizacija KARITAS u saradnji sa opštinom će prema istraživanjima i analizama nedostataka lanaca vrednosti obezbediti finansijska sredstva tržišnim akterima odabranih poljoprivrednih sektora za povećanje proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta, poboljšanje infrastrukture i zapošljavanje. Cilj projekta je, dakle, promocija održivijih i inkluzivnijih tržišnih sistema kroz sve veće učešće proizvođača I tržišnih aktera i povećanje njihovog prihoda i produktivnosti, doprinoseći na taj način smanjenju siromaštva za ruralno stanovništvo, a posebno žene i marginalizovane grupe u našoj opštini.

Na osnovu zahteva tržišta I temeljne analize, identifikovana tri tržišna sistema kao poljoprivredni podsektori koji imaju dovoljno potencijala za ekonomski, ekološki, rodno osetljiv rast:

- nedrveni šumski proizvodi, lekovite I aromatične biljke,

- bobičasto voće (maline, jagode, borovnice),

- domaća prerada povrća.​

KiMNovo BrdoKaritas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?