:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 12, 2019   18:43

0

461

Svečana akademija povodom Dana opštine Zvečan

Svečanom akademijom obeležen je Dan Opštine Zvečan, na na kojoj je bio prisutan i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Opština Zvečan je za 28 godina postojanja uspela da opstane i da bez obzira na sve poteškoće i pritiske uvrsti se u red perspektivnih i bezbednih sredina. Izgradnjom velikih infrastrukturnih objekata stvorena je realna mogućnost održivog opstanka na ovim prostorima, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević i dodao da ovo ne bi bilo moguće bez pomoći Republike Srbije.

"Veliku zahvalnost dugujemo pre svega predsedniku Vučiću, Vladi Republike Srbije koja u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i njenim direktorom Markom Đurićem nesebično pomažu srpski narod na Kosovu i Metohiji. To se ogleda i kroz brojne i značajne državne projekte", rekao je Todosijević.

"Zvečan je skromna opština mala ali značajna, to je opština u kojoj se dosta ulagalo prethodnih godina, a sve za dobrobit našeg naroda. Pored vodovoda, lokalne kanalizacione mreže i sređivanja užeg centra grada zbrinuli smo 74 porodice, dodelom kuća i stanova. U toku su radovi na izgradnji deponije i Omladinskog centra", rekao je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

Država Srbija nikada neće odustati od svog naroda poruka je predsednika Aleksandra Vučića koju je preneo direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Da vam prenesem poruku da ćemo kao Vlada i Država nastaviti da ulažemo u razvoj ovoga kraja. To će biti naš najsnažniji odgovor na sve pritiske, na sve izazove sa kojima se suočavamo, na sve nedaće. Znamo mi vrlo dobro kao što je to Vučina dobro rekao da ni godine koje su pred nama neće biti lake, ali naš zadatak je da radeći ovakve stvari osiguramo ostanak i opstanak našeg naroda. Naš narod će ovde ostati i opstati ukoliko bude bilo ekonomske perspektive, ukoliko bude bilo stalnih i snažnih signala da će se ovaj kraj razvijati", poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Na Svečanoj sednici povodom Dana opštine istaknutim pojedincima i sportistima uručene su plakete, zahvalnice i novčane nagrade. Priređen je i bogat kulturno-umetnički program a prikazan je i film o nastanku "Rajske banje" u produkciji TV Most u Zvečanu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva