:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 23, 2019   16:46

0

256

Svečana primopredaja partnerstva na Sajmu turizma

Danas je između Bugarske i Egipta obavljena primopredaja partnerstva na 41. međunarodnom sajmu turizima, i tom prilikom je šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa te dve zemlje.

"Ove godine naša zemlja partner je Bugarska, a sledeće to treba da bude Egipat. Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa obe zemlje, tradicionalnim prijateljima i partnerima, ali i svim ostalim prijateljima koji su zastupljeni na ovogodišnjoj manifestaciji", rekao je Dačić na svečanoj primopredaji partnerstva.

On je istakao da Beogradski sajam turizma – nije preterano reći – predstavlja vrata Srbije u svet, kao i vrata sveta za ulazak u Srbiju.

"U današnjem globalizovanom svetu, Beogradski sajam je poligon koji stvara prostor za nove interakcije među ljudima i produbljivanje i oplemenjivanje postojećih veza", rekao je Dačić.

On je dodao da, naravno, ne treba zaboraviti ni veliki broj izlagača iz Srbije, koji promovišu našu zemlju i njene turističke potencijale u čitavom svetu, jer Srbija svakako ima šta da ponudi.

"Turizam je jedan od stubova na kojima počiva saradnja naših zemlja. Putovanja ljudi i upoznavanje sa raznim zemljama i regionima najbolji je način da se oku i srcu čoveka približe njihove kulturne, ekonomske i druge vrednosti. U isto vreme, upravo kroz adekvatno predstavljanje turističke ponude na ovom Sajmu, Srbija može svetu prikazati svoje potencijale – kulturne, ekonomske, kulinarske, zdravstvene, muzičke, sportske, naučne, ali i razne druge", rekao je Dačić.

On je ukazao da je turizam važna spona između država i naroda, koja doprinosi boljem razumevanju i upoznavanju ljudi, i da zbog toga, ulaganje napora u pravcu institucionalizacije i promocije turističkih potencijala Srbije predstavlja značajnu dopunu i pomaže radu spoljnopolitičkog resora.

"Turizam je i značajna grana privrede, te je u narednom periodu važno uložiti dodatne napore u pravcu adekvatne međunarodne prezentacije i afirmacije srpskih turističkih potencijala. Srbija je zemlja otvorenog srca, zemlja izvrsnih domaćina, koja uvek i sa radošću prihvata sve goste i uveren sam da je ovogodišnji Beogradski sajam to još jednom potvrdio", napomenuo je Dačić.

Izvor: Танјуг

Dačićsajam turizmaEgipatBugarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva