:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 13, 2021   18:18

0

104

Svečani doček za Merkel ispred Palate Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček ispred Palate Srbija za nemačku kancelarku Angelu Merkel, uz postrojenu Gardu, intoniranje himni dve države i ispaljivanje počasnih plotuna.

Kancelarka Merkel je tokom intoniranja himni koje je pažljivo slušala, sedela, sto nije prvi put kada je reč o zvaničnim posetama, s obzirom na njeno zdravstveno stanje. Nakon svečane ceremonije uslediće tet-a-tet sastank dvoje državnika, koji će trajati najmanje 30 minuta, a neke od tema biće evrointegracije, politička, ekonomska saradnja, investicije ...

Nakon sastanka "u četiri oka", Vučic i Merkel obići će i izložbu u Palati Srbija, a potom održati i konferenciju za medije. Obraćanja medijima nakon ovog sastanka očekuje se u 18 i 50. koje će prattiti 23 medijske ekipe.

Nemačka kancelarka, jedna od najmoćnijih političkih figura današnjice, stigla je u Beograd nešto posle 16 sati.

Vucic je na svom Instagram profilu objavio video snimak očekivanja i sletanja aviona sa Angelom Merkel na aerodrom objavio video-snimak.

"Kao i svaki put kada imam tremu došao sam mnogo ranije. Šetam izmedu piste i salona. Mislim da sam 500 puta ponovio za svaku nemacku fabriku u Srbiji koliko ima zaposlenih, kolike su nemačke investicije i kolika je trgovinska razmena. Sve detalje Briselskog i ostalih sporazuma, a i dalje imam tremu i strah da nešto ne zabrljam", naveo je Vučić.

Avion kojim je došla kancelarku dopratili su migovi 29 Vojske Sribije, koju su brigu o bezbednosti Merkel preuzeli po ulasku naš vazdusni prostor.

Izvor: Танјуг

VučićMerkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva