:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Februar 22, 2022   20:03

0

109

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u Somaliju

U Generalštabu Vojske Srbije održana je svečanost povodom ispraćaja novog kontingenta Vojske Srbije u misiju Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije.

 

U sastavu našeg kontingenta, koji će narednih šest meseci izvršavati zadatke u zoni operacije, su štabni oficir na dužnosti šefa sanitetske službe u misiji i medicinski tim koji će biti zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu pripadnika međunarodnih snaga stacioniranih na aerodromu u Mogadišu.

Vojska Srbije je učešće u vojnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije započela 2012. godine, a do sada je u ovoj misiji bilo angažovano naših 95 lekara i medicinskih tehničara, na dužnostima u komandi i sanitetskom timu.

Angažovanjem u vojnim operacijama Evropske unije, koje se realizuju u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, Vojska Srbije daje doprinos evropskim integracijama naše zemlje i očuvanju mira u svetu.

Ispraćaju su prisustvovali načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović i ambasador Evropske unije u Republici Srbiji Njegova ekselencija Emanuele Žiofre, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Izvor: RTS

Vojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva