:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   12:33

0

196

Svečanim priredbama obeležena školska slava na centralnom Kosmetu

Svetosavskom himnom i prigodnim kulturno-umetničkim programom, učenici i nastavnici na centralnom Kosmetu obeležili su školsku slavu.

U najvećoj osnovnoj školi „Kralj Milutin“ u Gračanici proslava školske slave započeta je rezanjem slavskog kolača, nakon čega su učenici priredili priredbu u čast prvog srpskog prosvetitelja.

„Sveti Sava je naš pečat svemu onome što vredi i valja i što je za ponos jednog naroda. On je naš duhovni prosvetitelj, ali i čovek koji je radio na svim poljima u svom vremenu. Neka Gospod dâ da u radosti i molitvama  proslavljamo dan spomena njegovog“, istakao je u besedi gračanički paroh Jovan Cvetković, koji je prisutnima preneo i pozdrave vladike Teodosija.

Direktor OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici  Vladimir Milkić istakao je, u izjavi za RTV Gračanica, da je dužnost svih prosvetnih radnika da podsećaju učenike na dela i rad prvog srpskog prosvetitelja.

„Na današnji dan sećamo se našeg prvog učitelja Svetog Save. Nastavljamo dalje njegovim stopama, a naše učenike stalno podsećamo na to da ne zaborave Svetog Savu. Kao i ranijih godina, ovaj dan je svečan u našoj ustanovi. Naši učenici sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili su bogat kulturno-umetnički program, nakon dve godine pauze zbog korona virusa“, istakao je Milkić.

„Kao i svake godine do sada, osim izuzetaka od dve godine zbog korone, mi smo imali vrlo lepe proslave Svetog Save. Svaka sekcija je uradila dobro svoj posao, svi nastavnici su maksimalno bili uključeni i uz dogovor i saradnju sa decom dobili smo jedan vrlo kvalitetan program“, istakla je učiteljica Danijela Todorović, jedna od koordinatorki svečanog svetosavskog programa u OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici.

Osim u Gračanici, gde osnovnu školu pohađa blizu 700 dece, školska slava obeležena je i u OŠ „Sveti Sava“ u Sušici, kao i u ostalim osnovnim i srednjim školama na centralnom Kosmetu.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaSavindan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva