:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Decembar 27, 2019   14:52

0

233

Svečano otvoren aneks u OŠ “Kralj Milutin”; Popović: Ulaganjem u obrazovanje ulažemo u budućnost

Predsednik opštine gračanica Srđan Popović, u pratnji oficira za vezu Beograda sa Prištinom Dejana Pavićevića, zvanično je otvorio novoizgrađeni aneks Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici.

Objekat koji je finansirala Opština Gračanica, Popović i Pavićević su otvorili svečano presecanjem trake, u prisustvu učenika i nastavnog kadra ove najveće Osnovne škole južno od Ibra.

Predsednik Popović je tom prilikom istakao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u obrazovni sistem, jer je to ulaganje u sigurnu budućnost. On je kazao da je zadovoljan što je lokalna samouprava uspela da obezbedi bolje uslove za školovanje i istakao da deca na Kosovu ne smeju da izostaju od dece u centralnoj Srbiji kada je obrazovanje u pitanju.

„Ovo je jedino sigurno ulaganje u budućnost, nama trebaju obrazovana deca i dobri uslovi za njihovo školovanje. Prošle godine smo renovirali školu „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici, a danas je najveće škola na centralnom Kosovu dobila šest novih učionica“, kazao je Popović.

Popović je dodao da naredne godine očekuje i otvaranje novog Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, kao i da je u planu izgradnja škole u Suvom Dolu.

Zajedno sa predsednikom Popovićem novoizgrađeni aneks otvorio je i oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević koji je tom prilikom Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću zahvalio na velikom trudu i radu u poboljšanju životnih uslova na Kosovu.

„Mi smo tu za naš narod i borićemo se kao i do sada, iznalaziti rešenja za sve probleme našeg naroda“, kazao je Pavićević.

U Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ funkcionišu i dve srednje škole, Medicinska i Građevinsko-saobraćajna. Direktor osnovne škole Vladimir Milkić kazao je da je izgradnja aneksa veliki novogodišnji poklon, jer su nove učionice bile prekopotrebne. Direktor Građevinsko-saobraćajne škole Dejan Petković ističe da će se sa dodatnim prostorijama lakše odvijati nastava.

Osim četiri nove učionice sagrađene su i školska i stomatološka ambulanta, nove administrativne prostorije i dva kabineta. U potpunosti je renovirana školska sala i tako zajedno sa novoizgrađenim aneksom škola u Gračanici ispunjava sve evropske standarde. Kamen temeljac postavljen je jula ove godine.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMGračanicaPopovićPavićević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva