:

:

TV Most

Foto: Nezavisne novine

clock

Avgust 08, 2019   16:29

0

240

Svečano otvorena dvorana "Kosovo i Metohija" u Han Pijesku

U Han Pijesku danas je svečano otvorena nova dvorana "Kosovo i Metohija", nekadašnji Sokolski dom, u čiju je rekonstrukciju uložena 351.000 KM.

Dvorana Kosovo i Metohija, nekada Sokolski dom, nije upotrebljavana više od dve decenije, i rekonstruisana je tokom protekle dve godine sredstvima opštine Han Pijesak, Vlade Republike Srpske i bivšeg predsednika RS Milorada Dodika.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović izrazio je uverenje da će u budućnosti biti sve više projekata koji povezuju Srbiju i Republiku Srpsku i jačaju srpsku slogu.

"To što ste ovu sportsku salu nazvali Kosovo i Metohija je mali znak solidarnosti, ali našem narodu na Kosmetu to mnogo znači. Znaju naši ljudi na KiM da nisu sami i da njihovu borbu za slobodu najbolje razumete vi koji živite ovde u RS. Često našim ljudima na KiM i sam kažem da od vas iz RS najbolje mogu da nauče kako se sloboda voli i čuva", rekao je Jović.

Jović je zahvalio svim porodicama iz Han Pijeska koje su u proteklim godinama ugostile decu iz južne srpske pokrajine, i izrazio zadovoljstvo zbog toga što će grupa dece iz te opštine RS i sa KiM uskoro zajedno letovati u Grčkoj, uz podršku Kancelarije za KiM.

"Hvala vam svima još jednom na tome što se, i pored sopstvene muke, nesebično borite da sačuvamo naš narod na KiM, i posebno hvala Miloradu Dodiku, jer zahvaljujući njegovom jasnom protivljenju BiH nije i neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Jović.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić, koji je rekao da su Han Pijesačani s ponosom dali ime dvorani "Kosovo i Metohija".

"Ovo je poruka našoj braći na Kosovu i Metohiji i majki Srbiji da smo mi uvijek uz njih i uvijek ćemo biti", rekao je načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, kao i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, na čiji je predlog hala dobiila ime Kosovo i Metohija.

Arlov je izjavio da je otvaranje hale poruka prijateljstva i solidarnosti čitave RS Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Ovo je poruka našem narodu na KiM koliko je celoj RS stalo, i sve je ovo nastalo iz jednog projekta našeg odbora da spojimo decu sa KiM i iz RS", kazao je Arlov. Sportska dvorana Kosovo i Metohija biće široke namene i koristiće se za sportove bez lopte, kao i za svečanosti i prijeme. Rekonstrukcija objekta je koštala 351.000 konvertibilnih maraka.

Izvor: TV Most, Танјуг

KiMBiHHan Pijesakdvorana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva