:

:

TV Most

Foto: Info KS

clock

Oktobar 13, 2021   21:42

0

148

Svečlja: Akcija koordinisana sa međunarodnim akterima

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da je za današnju akciju protiv krijumčarenja u nekim opštinama na Kosovu postojala koordinacija sa međunarodnim saveznicima.

On je rekao da u operativnim centrima policije postoje međunarodni predstavnici koji im pomažu u obavljanju dužnosti, prenosi Zeri.info.

"Ova akcija je uperena protiv šverca, što je rana koja iscrpljuje finansije namenjene državi Kosovo. Imali smo koordinaciju sa međunarodnim akterima u vezi ove aktivnosti", rekao je Svečlja na konferenciji za novinare.

On je dodao i da takvih akcija u borbi protiv šverca ima gotovo svakodnevno, postavljajući pitanje da li kosovska policija uvek treba sa nekim da koordinira.

Svečlja takođe tvrdi da su demonstranti u severnom delu Kosovske Mitrovice danas tokom sukoba „protiv policije koristili dugo oružje“, prenosi Ekonomia online.

„S obzirom na ovu situaciju želim da naglasim da smo posvećeni zakonu i redu. Današnja akcija je bila uspešna i završena je hapšenjem nekoliko ljudi, a sprovodena je na celom Kosovu, tako da nikako nije usmerena protiv građana sa severa zemlje. Naše institucije neće tolerisati narušavanje ustavnog poretka, a svi koji krše zakon biće uhapšeni“, naveo je Svečlja.

Izvor: T a n j u g

Dželjalj SvećljaKiMkosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva