:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2020   23:01

0

154

Svečlja: Tači, Mustafa, Grenel i Srpska lista doprineli obaranju vlade

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da su predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, lider DSK Isa Mustafa, specijalni američki izaslanik Ričard Grenel i predsetavnici Srpske liste doprineli obaranju Kurtijeve vlade, prenosi Kljan Kosova.

"Bilo je više faktora, Tači, Mustafa, Grenel, Srpska lista. Tačno je da su sva četiri koja sam spomenuo doprineli padu vlade. Mislim da nije u redu zaključiti da je u pitanju direktna veza između SAD i Srbije - ne govorimo o savezništvu, govorimo o brojnim faktorima koji su doprineli padu vlade", rekao je on.

Prema njegovim rečima, zahtev da se pokrajinska vlada odrekne reciprociteta bio je neprihvatljiv, dodajući da je Grenel izjavio da ako odustanu od reciprociteta i takse, on bi bio voljan da sarađuje.

„Grenel se zalaže za brza rešenja koja za nas nisu održiva. Mi ne mislimo da se problemi sa Srbijom mogu rešiti na zatvorenom sastanku bilo gde".

Prema njegovim rečima, potrebno je raditi na oba fronta - na jačanju unutrašnjih sistema na KiM i na promociji vrednosti u inostranstvu.

On je rekao i da se ne može graditi država sa lopovima.

"Lopovi su ti koji su postali milioneri i milijarderi na štetu Kosova*. Imamo 1,7 miliona stanovnika i dobro znamo ko je bio bogat pre 20 godina ", naveo je Svečlja.

Test-protest: Aktivisti NVO i Samoopredeljenja poštovali mere

Svečlja je rekao da su građani koji su učestvovali u „probnom protestu“ poštovali sve mere koje su institucije preduzele kako bi suzbile koronavirus.

On je rekao da Samoopredeljenje nije organizovao ovaj „protest“, ali je priznao da su prisustvovali aktivisti te stranke.

„Rekli su nam da je to bio test, i da će se poštovati potrebna socijalna distanca i druge mere zaštite. Bilo je tamo predstavnika raznih nevladinih organizacija, ali video sam i tamo aktiviste Samoopredeljenja koji su probali za potencijalni protest“, rekao je Svečlja.

Izvor: Kosovo online/Klan Kosova

KiMKurtiSvečljaMustafaSrpska listapad vladeTači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva