:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 19, 2018   12:37

0

33

Švedska akademija izabrala trećeg člana

Odbor Švedske akademije koji dodeljuje Nobelovu nagradu za književnost izabrao je Matsa Malma, stručnjaka za drevne nordijske jezike, za svog novog člana.

Mats Malm, profesor književnosti na univerzitetu u Geteborg u, postao je treći novi član imenovan ovog meseca, preneo je Rojetrs.

Odbor švedske akademija je početkom oktobra imenovala dva nova člana i radi na izboru drugih članova i vraćanju poverenja u tu instituciju.

Zbog skandala, koji je narušio ugled Švedske akademije, sedam njenih članova je moralo da podnese ostavku ili je smenjeno, a Žan Klod Arno, suprug Katarine Frostenson i članice Nobelovog komiteta, osumnjičen za silovanje i finansijske prevare, optužen je po dve tačke optužnice za silovanje jedne žene 2011. godine.

Odbor akademije koji dodeljuje Nobelovu nagradu za književnost zatražio je od Katarine Frostenson da napusti to telo koje trenutno pokušava da povrati svoj ugled.

Švedska akademija je u maju saopštila da ove godine neće dodeliti nagradu za književnost, a više od 100 švedskih kulturnih poslenika je, nakon seksualnog skandala, osnovalo Novu akademiju, alternativno telo za dodelu ovakve nagrade, preneo je Rojters.

Nova akademija je nagradu za književnost dodelila Marisi Konde poreklom sa Gvadalupea.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?