:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2022   10:07

0

104

Svešteniku MCP u Podgorici nije dozvoljeno da glasa u mantiji

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević saopštio je da je izborni dan u Podgorici protekao u totalnom insititucionalnom haosu, jer je veliki broj građana bez ikakvog obaveštenja upisan na nova biračka mesta. Naveo je da preko dostupnih sajtova i telefonskih linija građani nisu mogli da provere gde su upisani.

Kazao je da posebno zabrinjava činjenica što su neke partije došle do biračkog spiska, iako to predstavlja ozbiljno krivično delo, i najavio kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića na Odboru za bezbednost i odbranu

”Istovremeno pozivam i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da otvori istragu o današnjem izbornom inžinjeringu i zloupotrebama koje traju od otvaranja biračkih mesta u Podgorici”, poručio je Knežević koji je i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine.

Kako su prenele podgoričke Vijesti, iz MUP-a je saopšteno da broj za informacije nije bio u kvaru, već da je usporeno radio zbog preopterećenja.

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Branko Tapušković izjavio je da mu članovi biračkog odbora na biračkom mestu u OŠ “dr Dragiša Ivanović” u podgoričkom naselju Zlatica, nisu dozvolili da glasa u mantiji.

On je “Vijestima” kazao da su mu to obrazložili rečima da nijedno uniformisano lice ne može izaći na glasanje u uniformi.

”Međutim, u komunikaciji s mojom bratijom sveštenicima saznao sam da su oni potpuno regularno izvršili svoju građansku dužnost na biračkim mjestima gde su upisani. Tako da sam došao do zaključka da se na ovom biračkom mestu gde sam ja upisan krše ustavna prava monaštva MCP”, rekao je.

Tapušković je kazao da ranije nije imao ovakav problem, i da je neometano glasao u mantiji.

Centar za demokratsku tranziciju evidentirao je više nepravilnosti karakterističnih praktično za svake izbore.

DF je saopštio da su njegovi aktivisti otkrili štab DPS-a u Donjoj Gorici gde se, kako su naveli, otkupljuju lične karte.

”Aktivisti DF-a zaustavili su vršenje ovih nezakonitih radnji. Među tim licima se nalaze i aktivisti DPS iz Nikšića od ranije poznati po sličnim aktivnostima”.

Pozvali su nadležne organe da pod hitno reaguju na ove pojave i da počinioci budu kažnjeni po zakonu.

Portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić na Tviteru je objavio snimak na kojem se, kako je naveo, vidi razgovor kandidata za odbornika liste "Može Podgorica, može Crna Gora" Seada Mandića i aktiviste "Pokreta Svi za naš grad".

"Sead Sejo Mandić, odbornički kandidat URA na izborima u Podgorici... danas na Koniku otvoreno preti aktivistima pokreta 'Svi za naš grad' ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem", napisao je Nikolić.

Izvor: T a n j u g

Crna Goralokalni izborisveštenik MCP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva