:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 27, 2020   14:05

0

222

Sveti Sava svačano obeležen u Gračanici

Svetosavskom himnom i prigodnim kulturno umetničkim programom, učenici i nastavnici na centralnom Kosmetu obeležili su školsku slavu Sveti Sava. Rezanjem slavskog kolača, započela je proslava školske slave.

U Gračanici osveštene su nove učionice, koje su donacija opštine Gračanica. Prostorije koje su preko potrebne zbog velikog broja đaka, od danas će ih koristiti viši i niži razredi.

Direktor OŠ Kralj Milutin u Gračanici, Vladimir Milkić, čestitao je svim prosvetnim radnicima praznik i rekao da je ovo veliki dan za ovu školu, koju pohađa najveći broj dece. Učenici su se pripremali za ovaj program više od tri meseca.

“Veoma je bitno obeležiti danas i ovo je značajno zato što moramo da se prosvećujemo, da se obrazujemo i da ne gubimo nadu u ono što nam je ostavio u amanet Rastko Nemanjić”, rekao je Ljubomir Maksimović, učitelj OŠ Kralj Milutin u Gračanici.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, prisustvovao je obeležavanju školske slave u Gračanici, i poručio da stub opstanka i ostanka našeg naroda na ovim prostorima jeste obrazovanje i zdravstvo.

“Nastavićemo da ulažemo i usavršavamo naše obrazovanje ovde, ove godine očekujemo i otvaranje Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu i planiramo izgradnju nove škole u Suvom Dolu. Raduje me to što smo uspeli da proširimo školu „Kralj Milutin“ gde smo dobili novi prostor koji je danas i osveštan, zasigurno nećemo stati na tome i dalje ćemo u saradnji sa direktorima pronaći način na koji možemo da popboljšamo uslove u školstvu“, kazao je Popović.

Savindan se u školama tradicionalno obeležava kao radni, ali nenastavni dan.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaSavindan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva