:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 20, 2015   12:05

0

265

Svetlana Bojković otvorila 44. "Dane komedije"

Statuetu "Zlatnog ćurana" Bojkovićevoj je uručila zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović, a direktor Komercijalne banke Slavica Živković novčani deo nagrade.

"Poštovana i draga publika u Jagodini je izuzetna, i velika mi je čast što se večeras ovde nalazim i što sam dobitnik ove nagrade. Zahvaljujem žiriju koji mi je dodelio, zahvaljujem Jagodini", rekla je Bojković.

"Jako volim da igram komediju, jer je to izuzetno psihički zdrava disciplina, psihička higijena. Trebate znati kada vam nije do smeha a smejati se, biti vedar i kada vam nije do vedrina. To se može i naučiti", rekla je ona.

Komedija je čudo, komedija je zdrava i za one koji je igraju ali i za publiku, koja je gleda, u tom smislu želim vam da ove godine u ovom festivalu uživate i vi kao i glumci koji će igrati za vas, zaključila je Bojković i proglasila festival otvorenim.

Otvaranju festivala prethodilo je i otvaranje izložbe fotografija "Mija Aleksić - Biti glumac", posvećene velikanu srpskog glumišta.

Otvaranju je prisustovao veliki broj predstavnika javnog, kulturnog, privrednog i političkog života Jagodine, Pomoravskog okruga, Beograda i ovog dela Srbije.

Posle svečanog otvaranja festivala koga su najavile i fanfare, Narodno pozorište Subotica izvelo je predstavu "Mister dolar" Branislava Nušića, režija Snežana Trišić.

Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" je profesor režije Ivana Vujić. Predstave ocenjuje žiri u sastavu: direktor drame Narodnog pozorišta Beograd Željko Hubač (predsednik), glumica Ljiljana Dragutinović i direktor JIP "Novi put" Ljubiša Vujić. Sutra uveče na repertuaru je predstava "Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka" po Jaroslavu Hašeku u režiji Aleksandra Lukača.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva