:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   15:47

0

65

Svetosavski paketići za decu predškolskog i školskog uzrasta u opštini Istok

Svetosavski pokloni Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske biće podeljeni sutra na školsku slavu Svetog Savu, preko privremenog organa opštine Istok, deci preškolskog i školskog uzrasta u  osnovnoj školi “Radoš Tošić” u Osojanima u opštini Istok, saopštio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Hoćemo na jedan od najvećih praznika školske slave posvećene velikom srpskom prosvetitelju, arhiepiskopu, državniku i diplomati Svetom Savi iz svete loze Nemanjića da svetosavkoj deci na KiM čestitamo školsku slavu i podelimo poklone njihovih vršnjaka iz 81 osnovne i srednje škole iz cele Republike Srpske. Ovim putem čestitamo svoj svetosavskoj deci i omladini, njihovim nastavnicima i profesorima, kao monaštvu i sveštenstvu ovaj veliki školsku praznik. Sveti Sava je pre osam vekova utemeljio Srpsku pravoslavnu crkvu, pismenost, kulturu, veru i pokazao put srpkom narodu kojim i danas idemo da nikad svoje pismo, veru i kulturu ne zaboravimo. Prosvetlio nas pre osam vekova i sugurno je najveća i naznačajnija ličnost bogate srpske istorije u srpskom rodu koja svake godine uprkos proteklom vremenu dobija sve veći značaj i utemeljenje. Nastavimo put Svetosavlja kroz naredna pokolenja i vekove jer smo to dužni precima, ali još više onima koji dolaze”, navodi Arlov u saopštenju.

Posebnu čestitku Arlov je uputio deci i mladima s poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me", Kosovska Mitrovica, njihovom rukovodstvu, koji će, kako je naveo, naredne godine sigurno slaviti i dočekati Svetog Savu u novom završenom Dnevnom centru koji Odbor i Srpska gradi za njih.

“Čestitamo i rođenje nakon dugog perioda srpskog deteta, novog svetosavca u Đurakovcu, opština Istok”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva