:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   15:47

0

23

Svetosavski paketići za decu predškolskog i školskog uzrasta u opštini Istok

Svetosavski pokloni Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske biće podeljeni sutra na školsku slavu Svetog Savu, preko privremenog organa opštine Istok, deci preškolskog i školskog uzrasta u  osnovnoj školi “Radoš Tošić” u Osojanima u opštini Istok, saopštio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Hoćemo na jedan od najvećih praznika školske slave posvećene velikom srpskom prosvetitelju, arhiepiskopu, državniku i diplomati Svetom Savi iz svete loze Nemanjića da svetosavkoj deci na KiM čestitamo školsku slavu i podelimo poklone njihovih vršnjaka iz 81 osnovne i srednje škole iz cele Republike Srpske. Ovim putem čestitamo svoj svetosavskoj deci i omladini, njihovim nastavnicima i profesorima, kao monaštvu i sveštenstvu ovaj veliki školsku praznik. Sveti Sava je pre osam vekova utemeljio Srpsku pravoslavnu crkvu, pismenost, kulturu, veru i pokazao put srpkom narodu kojim i danas idemo da nikad svoje pismo, veru i kulturu ne zaboravimo. Prosvetlio nas pre osam vekova i sugurno je najveća i naznačajnija ličnost bogate srpske istorije u srpskom rodu koja svake godine uprkos proteklom vremenu dobija sve veći značaj i utemeljenje. Nastavimo put Svetosavlja kroz naredna pokolenja i vekove jer smo to dužni precima, ali još više onima koji dolaze”, navodi Arlov u saopštenju.

Posebnu čestitku Arlov je uputio deci i mladima s poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me", Kosovska Mitrovica, njihovom rukovodstvu, koji će, kako je naveo, naredne godine sigurno slaviti i dočekati Svetog Savu u novom završenom Dnevnom centru koji Odbor i Srpska gradi za njih.

“Čestitamo i rođenje nakon dugog perioda srpskog deteta, novog svetosavca u Đurakovcu, opština Istok”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?