:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   22:04

0

103

Svetski mediji o dešavanjima na KiM

Svetski mediji preneli su danas šta se sve dešavalo na severu KiM, kao i reagovanja zvaničnika u Beogradu.

Američka agencija AP ocenila je da je upad kosovskih policijskih snaga i specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova razbesneo Beograd, navodeći da je tokom današnje intervencije bezbednosnih snaga Prištine povređeno 20 ljudi.

U izveštaju nemačkog Dojče vele-a navodi se da je upad prištinskih snaga bezbednosti izvršen zbog zaplene navodno krijumčarene robe, a prenosi se i izjava jednog zvaničnika Prištine koji je rekao da "akcija nije bila usmerena protiv pripadnika neke određene nacionalnosti".

Britanski Rojters potvrđuje da su mediji emitovali snimke Srba u Severnoj Mitrovici koji beže od suzavca i šok bombi navodeći da se "slična situacija događala i u obližnjem Zvečanu".

U izveštaju ruske agencije TASS se navodi da je u specijalnoj operaciji snaga bezbednosti nepriznatog Kosova povređeno više od deset ljudi.

"Rezultat akcije koju je naredio Aljbin Kurti, premijer neprizantog Kosova je više od 10 povređenih, među kojima je i Srećko Sofronijević koji je zadobio prostrelnu ranu i lekari se bore za njegov život", preneo je TASS.

Izvor: T a n j u g

KiMROSU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva