:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2016   12:05

0

137

SVM za izbor Đorđevića

Pastor je u skupštinskoj raspravi rekao da su dva razloga za podršku te stranke premijerovom predlogu - to što je premijer u zakonskom roku podneo predlog za novog ministra odbrane, bez obzira što će parlament za nekoliko dana biti raspušten, a drugi je vezan za partnerstvo.

“SVM je deo vladajuće većine i trudio se da bude partner u stremljenjima Vlade Srbije da Srbija bude normalna i pristojna zemlja", rekao je Pastor i dodao:

"Ova Vlada Srbije je učinila u prethodne dve godine vrlo bitne korake ne samo za mađarsku nacionalnu zajednicu, nego i za one građane koji sa nama zajedno žive i koji imaju iste ciljeve kakve imamo i mi”, rekao je Pastor.

Pastor je rekao da je Vlada Srbije, pored ostalog, učinila bitne korake na istorijskom pomirenju srpskog i mađarskog naroda, da su preduzete odgovarajuće mere u zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru i pokrenuti veoma bitni infrastrukturni projekti, poput pruge Beograd-Budimpešta, ponovnog finansiranja izgradnje Y kraka na Koridoru 10, finansiranja izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici.

“Vlada Srbije je učinila krupne korake ka realizaciji naših zajedničkih stremljenja i mi smo zadovoljni zbog tih rezultata i nadam se da ćemo biti u prilici da nakon sledećih izbora nastavimo zajednički rad”, rekao je Pastor.

On je dodao da se SVM i dalje zalaže za evroatlantske integracije Srbije i da se nada da će doći vreme kada će se ozbiljno razmatrati ta opcija, ne zbog simpatija i antipatija, već isključivo zbog državnih interesa Srbije.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva