:

:

TV Most

clock

April 09, 2020   12:53

0

112

SZO: Nije vreme da mere slabe, utrostičiti napore

Vidljivi prvi znaci usporavanja epidemije koronavirusa u Italiji, ali Svetska Zdravstvena Organizacija upozorava da nije vreme da se mere oslabe, već da je potrebno udvostručiti i utrostručiti napore kako bi pobedila epidemija.

Iako postoje pozitivni znaci u Italiji, situacija je i dalje veoma zabrinjavajuća. U Evropi se zaraza i dalje siri, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva do jutros iznosio 687.236, a 52.824 osobe su umrle”, rekao je Hans Henri P. Kluge, regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Polovina lecenih od koronavirusa u Italiji, od kako je započela epidemija, oporavio se u poslednjih deset dana. Samo u zadnja 24 sata izlečeno je 2.099 ljudi što je rekordan broj za jedan dan, najviši od početka epidemije. Juce je 51.000 osoba testirano na VCOVID19 i samo 7,4% bilo je pozitivno.

“Ohrabrujuci rezultati, možemo govoritisamo o smanjujeu, ali sporom, broja zarazenih i hospitalizovanih, i taj rezultat varira od regiona do regiona", objasnio je zamenik generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije, italijan Ranieri Guera.

U protekla 24 sata u Italiji yabeleyyeno je 1. 195. novoyarayyenih,a još uvek zabrinjava situacija u Milanu, gde su svi parametri u porastu. U ostatku regiona Lombardiji smrtnost i hospitalizacija se smanjuju, a povećava broj oporavljeniih. Trenutno su u Italiji 95.962 osoba registrovane kao pozitivne na korona virus.

Raste zabrinutost i u pokrajini Veneto, gđe je u toku jednoga dana bilo 389 novih infekcija. Poovecava se i broj ljekara koji su umrli od epidemije Covid-19, zakljucno sa jucerasnjim danom preminulo je 97.

Izvor: Танјуг

SZOkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva