:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2019   14:06

0

93

Tabaković i Svetska banka: Poslovno okruženje stimulativno

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković istakla je danas na sastanku sa predstavnicima Svetske banke da je ekonomsko okruženje u Srbiji stimulativno za poslovanje, kao i da su stvorene dobre osnove za održiv rast i razvojne aktivnosti.

Na sastanku održanom u NBS, bilo je reči o realizaciji aktuelnih zajedničkih projekata, kao i o budućoj saradnji, saopšteno je iz centralne banke.

"Svim svojim aktivnostima, direktno i indirektno, Narodna banka Srbije radi na podsticanju konkurencije i jačanju konkurentnosti", istakla je guverner.

Kada je reč o inovacijama, Srbija pokazuje da može da stane rame uz rame sa razvijenim zemljama, a centralna banka svoj doprinos, između ostalog, daje i radeći na stvaranju modernog i inkluzivnog tržišta plaćanja male vrednosti, navela je Tabaković.

"Stvaramo sigurnu i efikasnu infrastrukturu za plaćanja, kao i širok spektar platnih instrumenata i usluga prilagođene potrebama naših građana i privrede. Sa tim ciljem smo u oktobru prošle godine pustili u rad i najsavremeniji način plaćanja u svetu - sistem instant plaćanja", naglasila je guverner.

Dodala je da su upravo to oblasti na kojima će i u narednom periodu centralna banka raditi kako bi se olakšalo poslovanje i poslovni ambijent učinio još atraktivnijim.

Na kraju sastanka ocenjeno je da je Srbija rezultatima dokazala da zaslužuje punu podršku svih partnera, a predstavnici Svetske banke su, ističući da su spremni da se uključe u sve oblasti saradnje jer Srbija ima potencijal za stope rasta od 7,0 odsto u kratkom roku, pokazali da veruju u pozitivne izglede Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

TabakovićNBSSvetska banka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva