:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2021   19:16

0

30

Tabor: SAD nastavljaju da pružaju poršku jedinstvenoj BiH

Komandant američke Komande za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) generalmajor David Tabor, koji boravi u poseti BiH, poručio je da SAD nastavljaju da pružaju podršku integritetu BiH.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u kojoj meri na saradnju oružanih snaga dveju država utiče najava člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će entitet RS formirati sopstvenu vojsku.

"SAD i moje snage kao NATO-saveznik nastavljaju da pružaju podršku jedinstvu Bosne i Hercegovine i nastaviće ovoj državi da pružaju podršku u održavanju stabilnosti i sigurnosti kao i do sada", rekao je general Tabor, preneo je portal Klix.ba.

Američkog generala danas je primio zamenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i operacijama Oružanih snaga BiH u zemlji i inostranstvu, saradnji ružanih snaga sve države s posebnim osvrtom na uspostavljanje Medijskog informativnog centra (MIC) Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o unapređenju koncepta civilno-vojne saradnje.

General Jerkić je naglasio značaj SAD kao strateškog partnera kako Oružanih snaga BiH tako i BiH u celini.

Saradnja sa SAD može se nastaviti uspešno i u budućnosti, a kroz realizaciju mnogih projekata i aktivnosti koji donose korist obema stranama, zaključeno je na sastanku.

"Rešavanje složenih problema zahteva timski rad i podršku prijatelja, a to je razlog zašto će SAD kao saveznik u NATO nastaviti da jača partnerstvo Bosne i Hercegovine sa NATO", izjavio je general Tabor.

Izvor: Танјуг

BiHTaborSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?