:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2021   19:16

0

72

Tabor: SAD nastavljaju da pružaju poršku jedinstvenoj BiH

Komandant američke Komande za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) generalmajor David Tabor, koji boravi u poseti BiH, poručio je da SAD nastavljaju da pružaju podršku integritetu BiH.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u kojoj meri na saradnju oružanih snaga dveju država utiče najava člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će entitet RS formirati sopstvenu vojsku.

"SAD i moje snage kao NATO-saveznik nastavljaju da pružaju podršku jedinstvu Bosne i Hercegovine i nastaviće ovoj državi da pružaju podršku u održavanju stabilnosti i sigurnosti kao i do sada", rekao je general Tabor, preneo je portal Klix.ba.

Američkog generala danas je primio zamenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i operacijama Oružanih snaga BiH u zemlji i inostranstvu, saradnji ružanih snaga sve države s posebnim osvrtom na uspostavljanje Medijskog informativnog centra (MIC) Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o unapređenju koncepta civilno-vojne saradnje.

General Jerkić je naglasio značaj SAD kao strateškog partnera kako Oružanih snaga BiH tako i BiH u celini.

Saradnja sa SAD može se nastaviti uspešno i u budućnosti, a kroz realizaciju mnogih projekata i aktivnosti koji donose korist obema stranama, zaključeno je na sastanku.

"Rešavanje složenih problema zahteva timski rad i podršku prijatelja, a to je razlog zašto će SAD kao saveznik u NATO nastaviti da jača partnerstvo Bosne i Hercegovine sa NATO", izjavio je general Tabor.

Izvor: Танјуг

BiHTaborSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva