:

:

TV Most

Foto: top chanal

clock

Januar 06, 2020   16:54

0

111

Tači dao Kurtiju 48 sati da predloži mandatara

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je nakon sastanka sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem, da mu je dao dodatnih 48 sati da predloži kandidata za novog predsednika kosovske vlade, pre nego što preduzme druge Ustavom predviđene poteze, prenosi "Kosovo onlajn".

Hašim Tači je na svom Fejsbuk profilu, između ostalog, napisao da je sastanak sa Aljbinom Kurtijem važan korak ka daljem konstituisanju kosovskih institucija.

"Upravo sam imao kratak sastanak sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem u nastojanju da sprovedem izbornu volju iskazanu na izborima održanim 6. oktobra prošle godine. Konstituisanje Skupštine Kosova bio je prvi važan korak. Potreba za formiranjem vlade od vitalnog je značaja za državu i građane Kosova. Gospodin Kurti danas nije bio spreman da ponudi ime kandidata iz Samoopredeljenja", napisao je Tači, prenosi prenosi Kosovo onlajn.

Dodaje da je Kurtiju dao dodatnih 48 sati da predloži kandidata za novog predsednika kosovske vlade, pre nego što preduzme druge Ustavom predviđene poteze.

"Kao predsednik države, iskoristiću svoj ustavni i zakonski autoritet u cilju očuvanja i negovanja političkog i građanskog jedinstva i evroatlanske orijentacije Kosova. Zato sam odlučio da ponudim Kurtiju dodatnih 48 sati da predloži kandidata za sledećeg predsednika Vlade Kosova, pre nego što preduzmem sledeće ustavne i zakonske mere", napisao je Tači na Fejsbuku.

Izvor: RTS, Kosovo online

KiMKurtiTačimandatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva