:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2019   21:55

0

228

Tači i Case o regionalnom miru i stabilnosti

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa američkim kongresmenom Edom Caseom. Razgovarali su o bilateralnoj saradnji između Kosova i SAD, o doprinosu američkih vojnika u okviru KFOR-a na Kosovu i o političkoj situaciji u regionu.

Sastanku je prisustvovao i američki ambasador Filip Kosnet.

Kako se navodi u saopštenju, kongresmen Case je potvrdio da su Sjedinjene Američke Države i dalje nepokolebljiv partner Kosova i da se ponosi službom članova Nacionalne garde Havaja, koju pružaju KFOR-u.

„Američki vojnici su naši heroji. Oni rade izvanredan posao na Kosovu i uživaju poštovanje svih zajednica. Američki vojnici su naša nada i poverenje!“, rekao je Tači.

Tokom ovog sastanka razgovaralo se i o procesu dijaloga između Kosova i Srbije, gde je kongresmen Case podsticao nastavak dijaloga i postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, a koji će ojačati mir i stabilnost u regionu i koji će ubrzati proces evroatlantskih integracija Kosova, navodi se u saoštenju.

Tači je istakao da su pisma predsednika Trumpa vodič Kosova u postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom.

„Dijalog je jedina alternativa i što više bude kasnilo njegovo ponovno započinjanje, to će više trajati procesi integrisanja“, rekao je Tači.

Razgovarali su i o američkim investicijama na Kosovu.

Izvor: RTV KIM

TačikongresmenPrištinasastanaksaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva