:

:

TV Most

Foto: top chanal

clock

Mart 11, 2020   16:30

0

281

Tači: Kurti je kukavica

Hašim Tači optužio je premijera Albina Кurtija za kukavičluk i nesposobnost jer, prema njegovim rečima, premijer tzv. Kosova niti ukida taksu niti nameće reciprocitet, prenosi Koha.

"Gospodin Кurti je i kukavica i nesposoban. Niti uklanja tarife niti je odvažan i sposoban da uvede reciprocitet“, rekao je Tači u Prizrenu, gde je danas odlikovao 66 boraca OVK, odnosno članova takozvane 125. brigade Operativne zone Paštrik.

Tači je naglasio da kašnjenje Кurtija u donošenju odluka ne pomažu Кosovu. On je istakao da mu "neće biti dozvoljeno" kršenje strateškog partnerstva sa SAD-om".

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da bi u slučaju da se "odmah skinu takse bez postavljanja reciprociteta to bio  ekstremni stav, a mi ne smemo da budemo ekstremisti".

"Ja sam za zamenu tarifa reciprocitetom. Tokom zamene bi se stvorile mere poverenja za dijalog sa Srbijom. Sve ili ništa ili sada ili nikad, ne možemo da uradimo i ja to ne prihvatim. Mi smo u kampanji obećali reciprocitet i neophodno je da se za promenu stavova obratimo građanima. Oni koji su promenili stavove moraju da traže referendum. Ja sam ubeđen da već postoji dogovor između dva predsednika i cilj je da se slomi ova vlada i ja kao premijer. Videli ste šta kaže predsednik Srbije. On pita, da li će da pregovara sa Kurtijem u Briselu ili sa Tačijem u Vašingtonu. To nešto znači, a ja mislim da postoje tajni pregovori i dogovori", rekao je Kurti. 

Tači je na pomenutoj ceremoniji odlikovao 66 nekadašnjih “palih boraca” koji su bili „žrtve pale za slobodu, ali i ratne invalide, ratne veterana i porodica palih boraca”.

Izvor: RTV KiM/Koha

KiMTačiKurtiSADtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva