Tači: Ne postoji sud koji može ugroziti Veseljija i njegovu borbu za slobodu

:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Novembar 07, 2019   19:36

0

74

Tači: Ne postoji sud koji može ugroziti Veseljija i njegovu borbu za slobodu

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je, nakon vesti da je Specijalni sud pozvao bivšeg člana OVK lidera DPK Kadrija Veseljija na saslušanje, da nema suda, nema tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veseljija i njegovu borbu za oslobođenje.

„Sudbinu dugogodišnjeg zatočeništva i vladavine nad narodom Kosova od strane Srbije zauvek je promenila OVK i angažman mladića i žena koji su se pridružili OVK u borbi za slobodu i nezavisnost“, napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

Naša borba za slobodu je najčistiji, najpravedniji i najplemenitiji cilj koji narod u svojoj istoriji može da ima, podvukao je predsednik Kosova.  

„Imao sam veliku čast da kontinuirano putujem sa Kadrijem ka slobodi Kosova i od početka i na svakom koraku sam se osećao ponosnim na njegov neumorni rad i posvećenost u poslednje tri decenije. Nema sumnje da su Veselji, kao i desetine bivših boraca OVK, koje je već pozvao Specijalni sud, imali najviši patriotski, politički i vojni moral“, napisao je Tači.  

Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji bi mogao da umanji čisti rat OVK, istakao je Tači.

„Suočavanje sa tim zahtevima trajno će zapečatiti dostojanstvo OVK i trajno diskreditovati i poništiti štetne izmišljotine. Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji može ispisati istoriju i izjednačiti žrtvu sa agresorom“, zaključio je Tači.  

Izvor: Kosovo online

KiMTačiVeseljiSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva