:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Jun 04, 2020   8:00

0

171

Tači: Neću ići u Brisel i neću razgovarati sa Lajčakom, on ne priznaje nezavisno Kosovo

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da pitanje dijaloga sa Beogradom ne bi trebalo da bude takmičenje unutar političkog spektra, već da bi trebalo da postoji jedinstvo, piše Ljajmi i dodaje da je Tači izjavio da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, jer on ne priznaje nezavisnost tzv.Kosova.

"Nadam se koordinaciji sa Hotijem kao premijerom. Ispuniću svoju ustavnu i zakonsku ulogu, nije mi do sastanaka sa srpskim liderima. Dao sam do znanja da neću ići na razgovor u Brisel, zato  što je Lajčak dao do znanja da ne priznaje Kosovo* i neću razgovarati tamo gde je reč o dijalogu između Prištine i Beograda", rekao je Tači u emisiji Presing na T7.

On je dodao da je Mogerini dala do znanja da je (samoproglašeno) Kosovo nezavisna država i nije im se obraćala sa Priština.

"Lično sam rekao Lajčaku, uradićete dobar posao samo ako priznate Kosovo* kao nezavisnu i suverenu državu, Kosovo* prvo mora da dobije liberalizaciju viza, kako bi se vratilo poverenje u evropske institucije", dodao je Tači.

On je rekao i da Kurti treba da podnese izveštaj novom premijeru o onome o čemu je razgovarao tokom ova tri meseca sa Lajčakom i Boreljom.

Tači je rekao i da neće nastaviti drugi mandat na mestu predsednika tzv. Kosova.

"Nemam dogovor ni sa kim, ni sa Isom Mustafom ni za jednu funkciju. Rekao sam da ću mandat završiti u februaru. Neću više biti predsednik", poručio je Tači.

Izvor: Kosovo online

KiMTačidijalog Beograda i PrištineLajčak

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva