:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Jun 11, 2020   16:40

0

141

Tači odlaže izbore u Severnoj Mitrovici

Predsednik privremenih institucija u PrištiniHašim Tači odlučio je da odloži vanredne izbore u Severnoj Mitrovici. Aktuelni gradonačelnik Goran Rakić imenovan je za potpredsednika Vlade i ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Avdulaha Hotija i zbog toga bi u Severnoj Mitrovici trebalo da se održe održati vanredni izbori za gradonačelnika, prenosi Gazeta ekspres.

„Da bi se sprečilo širenje virusa kovid-19 i povećanje broja zaraženih ljudi...i da bi se održalo javno zdravlje, vanredni izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice, nakon ostavke gradonačelnika opštine su odložene na neodređeno vreme", prenosi izvor Gazete.

Goran Rakić, koji je i gradonačelnik Severne Mitrovice, izabran je za potpredsednika vlade i ministra lokalne uprave u novoj vladi.

Rakić je izabran za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim izborima u maju prošle godine, koji su usledili nakon ostavki gradonačelnika opština na severu KiM 26. novembra prošle godine, u znak protesta protiv odluke Vlade u Prištini da uvede stopostotnu taksu na robu iz Srbije i BiH. .

Nakon ostavke, Rakić se ponovo kandidovao za gradonačelnika Severne Mitrovice, gde je pobedio na izborima.

Opština Podujevo je imala istu sudbinu kao i Severna Mitrovica, a lider te opštine Agim Veliu izabran je 3. februara ove godine za ministra unutrašnjih poslova u Kurtijevoj vladi.

Vanredni izbori u Podujevi još nisu održani, zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMSeverna MitrovicaRakićTačivanredni izbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva