:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2020   16:22

0

160

Tači odlikovao Trampa

Kosovski predsednik Hašim Tači, dodelio je "Orden slobode" predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu u znak zahvalnosti za njegov doprinos "slobodi Kosova, jačanju mira i stabilnosti u regionu", istovremeno pozvavši ga da poseti Kosovo u bliskoj budućnosti.

U pismu američkom predsedniku Tači je naveo da "sporazum o ekonomskoj normalizaciji Beograda i Prištine ne bi bio moguć bez njegovog snažnog rukovođenja i uloge Sjedinjenih Američkih Država".

"Ovaj sporazum predstavlja proboj od izuzetne važnosti za okončanje vekovnog sukoba između naših naroda. Posle decenija blokada i stagnacije u pregovorima, zahvaljujucći vašem hrabrom vođstvu postigli smo ovaj istorijski sporazum. Narod na Kosovu ostaje večno zahvalan Sjedinjenim Američkim Državama – našem spasitelju koji je bio uz nas u našim najmračnijim danima a čini to i danas", napisao je Tači.

Tači je Trampu pružio uveravanja "da Kosovo ostaje posvecćeno trajnom miru i dugoročnom prosperitetu na zapadnom Balkanu, da doprinese svetskom miru i sigurnosti, nepokolebljivi u posvećenosti postizanju sporazuma koji rešava sva otvorena pitanja i donosi uzajamno priznanje između Kosova i Srbije".

"Vaša uloga u ovom procesu je vitalna. Kosovo je zaista blagosloveno da uživa vašu nepokolebljivu podršku u ispunjavanju svojih težnji. U ime naroda Kosova imam zadovoljstvo da vas pozovem da posetite Kosovo i budete uvereni u napredak koji ste omogućili. Bila bi mi velika čast da vas pozdravim i da vam predstavim ljude najviše na svetu naklonjene Americi", zaključio je Tači.

Izvor: RTS

Hašim TačiodlikovanjeDonald Tramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva