:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2020   22:54

0

147

Tači pisao Trampu da će ga odlikovati zbog sporazuma

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uputio je pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Orden slobode" zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, piše Rojters.

Britanska agencija, koja navodi da je imala uvod u pismo, ističe da je reč o najvišem odlikovanju koje dodeljuje Priština.

Agencija prenosi i da će Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan i specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel dobiti "Predsedničku medalju za zasluge".

U pismu Trampu, Tači navodi da je "duboko zahvalan za Vaš ličan doprinos" zbog posredovanja u postizanju sporazuma i poziva Trampa da poseti Kosovo.

Grenel čestitao Trampu nakon objave da će ga odlikovati Tači

Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel čestitao je večeras američkom predsedniku Donaldu Trampu nakon što je objavljeno da će ga predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odlikovati zbog uloge u postizanju sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Grenel je, uz čestitku Trampu na Tviteru, podelio tekst Rojtersa koji je preneo da je Tači uputio pismo Trampu, u kojem ga je obavestio da će ga odlikovati medaljom "Reda slobode".

Britanska agencija, koja navodi da je imala uvid u pismo, piše da je reč o najvišem odlikovanju koje dodeljuje Priština.

Izvor: T a n j u g

Hašim TačiodlikovanjeDonald Tramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva