:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2020   9:12

0

81

Tači: Podneću ostavku ako Ustavni sud to zatraži

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da svi politički subjekti treba da se obavežu na poštovanje odluka Ustavnog suda i da će podneti ostavku ukoliko taj sud to bude zahtevao, a zbog dekreta za formiranje nove vlade u Prištini.

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova.

"Čak i ako se od mene zatraži da podnesem ostavku, nije kraj sveta", rekao je Tači na prištinskoj televiziji Dukađin i dodao da je dekret o mandataru Avdulahu Hotiju bila ispravna odluka, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da ne zna zašto je Ustavni sud uključio i Predsedništvo Kosova* u svojoj reakciji na Aljbina Kurtija nakon pritiska sa njegove strane.

Tači je ocenio da KiM nikada u svojoj istoriji nije imalo slabijeg premijera od Aljbina Kurtija.

"Ova zemlja nije imala većeg neznalice i slabijeg premijera", rekao je Tači.

Kosovski predsednik rekao je sinoć da su v.d. premijera Aljbin Kurti, v.d. potpredsednika kosovske vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja išli u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova i poručio da se zbog tog dela te tri osobe moraju suočiti s pravdom.

"Tajni odlazak u sobu za prisluškivanje i isključivanje sigurnosnih kamera je krivično delo i oni se moraju suočiti sa pravdom", rekao je Tači i upitao zašto je "ta grupa" otišla u sobu za prisluškivanje i šta premijer traži u sobi za prisluškivanje.

Izvor: Танјуг

KiMTačiKurtiUstavni sud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva