:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2021   10:46

0

135

Tači, Seljimi i Krasnići ostaju u pritvoru, sud odbio zahtev odbrane

Pretpretresni sudija Nikolas Giju obacio je zahteve za oslobađanje bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, bivšeg predsednika skupštine Jakupa Krasnićija, i Redžepa Seljimija, prenosi Ljajmi.

Sudija Giju je takvu odluku doneo u petak i za Kadrija Veseljija i odbio zahtev odbrane nekadašnjeg lidera OVK za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

Istovremeno je odbijen zahtev odbrane za sazivanje ročišta za usmeno izlaganje o pomenutom zahtevu. Bez obzira na to što je sudija uvažio argumente odbrane da Veselji neće pokušati da izbegne suđenje ukoliko bude pušten na privremenu slobodu, sudija je obrazložio da pomenuti argumenti ne uklanjaju u potpunosti opasnost od bekstva.

Giju je i istakao da smatra da postoji rizik od toga da bi, ukoliko bi bio pušten, Veselji mogao da pokuša da vrši opstrukciju pravde i zastraši svedoke.

Sudija je odluke za sve doneo u petak, ali su tek sada objavljene.

Pretpretresni sudija Specijalizovanog veća u Hagu Nikolas Giju produžio je meru pritvora i nekadašnjem komandantu OVK Saljihu Mustafi.

Razlozi koji su navedeni za nastavak Mustafinog pritvora su i da postoji rizik od njegovog bekstva, zatim da on može ometati postupak zastrašivanjem svedoka i da može počiniti druga krivična dela.

Izvor: Kosovo online/Lajmi

KiMSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva