:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Jun 08, 2020   11:48

0

129

Tači: Spremni za dijalog sa Beogradom, sporazum moguć ove godine

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je Priština spremna za dijalog sa Beogradom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže, dodajući da veruje da bi sporazum mogao biti postignut u toku ove godine.

Tači je, na konferenciji za štampu, izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi mogli da se pridruže EU i NATO.

Naveo je da je optimista da će dogovor sa Beogradom biti postignut u toku ove godine.

"Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU", rekao je Tači.

On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Priština spremna i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da će Priština raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine.

"Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MČ-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova“, naveo je Tači.

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

KiMTačidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva